Nova različica programske opreme Eaton Galileo V10.5

17. 05. 2021

Obveščamo vas, da je na voljo nova različica programske opreme Eaton Galileo V10.5, ki uporabnikom prinaša številne novosti in izboljšave. Gre za Intuitivno orodje, ki omogoča hitro izdelavo in vizualizacijo projektov. Spletna vizualizacija in številni podprti komunikacijski protokoli omogočajo načrtovalcem projektov zelo visoko stopnjo prilagodljivosti. Za vse obstoječe uporabnike je nadgradnja na verzijo 10.5 brezplačna.

Nova različica programske opreme Eaton Galileo V10.5

Spoznajte glavne novosti nove različice V10.5:

  • OPC UA odjemalec (Client): OPC UA predstavlja moderen in varen prenos podatkov med različnimi napravami. OPC UA odjemalec izmenjuje podatke z OPC UA serverjem z uporabo najsodobnejših varnostnih funkcij za zaščito komunikacijskega kanala. Uvoz spremenljivk v projekt je zelo preprost, saj se direktno iz programa Galileo povežemo na OPC UA strežnik in izberemo spremenljivke, ki jih želimo uvoziti.

  • Event Manager: V prejšnjih verzijah "Loop Scripts" sedaj ponuja mnogo zmogljivejši in prilagodljiv pristop. Med drugim na primer omogoča ciklično izvajanje določenega skripta dokler je določeno okno aktivno.

  • Posodobljene tipkovnice: Na voljo so številne pred pripravljene tipkovnice modernega izgleda z možnostjo prilagoditve izgleda in funkcionalnosti potrebam uporabnikovega projekta. Na voljo so tudi nekatere za današnji čas običajne funkcije kot npr. postavitev kurzorja za vnos na poljubno mesto, ikona ˝oko˝, za začasen prikaz vnesenega gesla (funkcionalnost je nastavljiva).  

  • Orodje Comm Test: Namensko orodje za testiranje komunikacije vseh spremenljivk, uporabljenih v projektu. Omogoča zelo enostaven način za testiranje vseh spremenljivk in pridobitev rezultata (vključno z izvozom), ne da bi morali zagnati projekt Galileo in ročno opazovati morebitne napake v komunikaciji, za vsako spremenljivko posebej.

 

Nekatere manjše izboljšave in spremembe:

  • Nastavljivi robovi in poravnave za besedila in slike znotraj kontrolnikov (npr. na gumbu) olajšajo vizualizacijo, ne da bi morali slike urejati in prilagajati z drugimi programi in jih uvažati, dokler nismo zadovoljni z njihovim izgledom.
  • Nove ikone v knjižnici ikon.
  • Konfiguracija komunikacijskega vmesnika je sedaj bolj prilagodljiva. Struktura naslova spremenljivke se lahko uporabi za definicijo vmesnika (ni se več potrebno sklicevati na celotno strukturo). To ne pomeni le večje prilagodljivosti, ampak tudi boljše delovanje.
  • Kopiraj/Prilepi med različnimi projekti je izboljšano na različnih področjih, zaradi česar je še bolj enostavno in udobno izmenjevati podatke in dele vizualizacije med različnimi projekti.

Dodatne informacije

 

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih: