Digitalizacija razdelilnih transformatorskih postaj (RTP)

20. 09. 2021

Z uporabo Advantech virtualnega strežnika 

Digitalizacija razdelilnih transformatorskih postaj (RTP)

Advantech predstavlja novo generacijo najzmogljivejših računalnikov na svetu, namenjenih za razdelilne transformatorske postaje (RTP). ECU-500 je zmožen upravljanja vseh virtualnih aplikacij v razdelilnih transformatorskih postajah, z uporabo operacijskih sistemov Windows in Linux, vključno z aplikacijami v realnem času. ECU-500 je zgrajen na podlagi izkušenj in  odličnega poznavanja informacijske tehnologije RTP-jev in tehnike, ki se uporablja v strežnikih telekomunikacijskih baznih postajah.

Virtualni strežnik za razdelilne transformatorske postaje

ECU-500 je zasnovan na strežniških procesorjih z do 24 jedri Intel Xeon, kar zagotavlja do desetkratno zmogljivost obdelovanja podatkov glede na računalniški sistem ECU-4784. Uporablja 19” rack ohišje višine 2U.

Procesorska zmogljivost, običajno nameščena v redundantni arhitekturi, zadostuje za delovanje v virtualnem okolju z operacijskim sistemom v realnem času (RTOS). Namenjen je izvajanju kritičnih operacij, kot so npr. zaščitni relejni VM, SCADA sistemih in skrbniške funkcije za celotno postajo.

ECU-4784 je najrobustnejši računalnik namenjen RTP postajam. Certificiran je v skladu s standardom IEC-61850-3 in primeren za delovanje v zahtevnih objektih za proizvodnjo električne energije.

Primerjava tradicionalne in digitalne razdelilne transformatorske postaje

Zakaj digitalizirati razdelilne transformatorske postaje (RTP)? Pri tradicionalnih arhitekturi razdelilne transformatorske postaje lahko prihaja do netočnih meritev in nepravilnega delovanja, medtem ko digitalizacija prinaša točen zajem podatkov, sinhronizirane operacije in centralno vodenje in upravljanje. Načrtovanje, izvedba in vzdrževanje RTP poteka hitreje in enostavneje, z manjšim obsegom potreb po dodatnih inštalacijah.

Tradicionalna arhitektura razdelilne transformatorske postaje

Slika 1: Tradicionalna arhitektura razdelilne transformatorske postaje

 Digitalna razdelilna transformatorska postaja

Slika 2: Digitalna arhitektura razdelilne transformatorske postaje

Advantechova inovacija

  • Zanesljivost, stabilnost in prilagodljivost

Redundantna arhitektura računalniškega sistema je idealna za virtualizacijo okolij razdelilnih transformatorskih postaj. Arhitektura omogoča uporabniku enostavno in hitro uvedbo novih funkcij skozi celotno življensko dobo RTP-ja.

  • Enostavno vzdrževanje in možnost razširitev

Zaradi modularnosti in enostavne arhitekture bo uporabnik porabil manj časa za vzdrževanje. Advantechov ECU-579 izboljšuje zanesljivost, vodljivost in učinkovitost delovanja omrežja. 

 

IEC-61850-3

Strežnik je certificiran v skladu s standardom IEC-61850-3 (TUV) in je namenjem za delovanje v zahtevnih objektih za proizvodnjo električne energije.

Različni procesorji

Možnost izbire različnih procesorjev (do 24 jeder), ki podpirajo virtualizacijo kot npr. VMware za centralizirano zaščito in nadzor.

PCI/PCIe

Možnost razširitve s PCI/PCIe karticami. Podpora protokola HSR/PRP za sinhronizacijo in redundanco omrežja.

 Dodatne informacije

  

Ne spreglej


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih: