Prvi energetski kontejnerji že v belgijskem Viseju

Prvi energetski kontejnerji že v belgijskem Viseju

11. 02. 2022

V lanskem letu je naš dolgoletni naročnik začel z izvedbo novega projekta v okviru krožnega gospodarstva. V sklopu projekta so bile s strani naročnika opredeljene tudi specifične zahteve glede dobave opreme, ki so med drugim vključevale dobavo celotnega sklopa tehnološke in energetske elektro opreme za potrebe tehnologije in njene energetske oskrbe. 

Prvi energetski kontejnerji že v belgijskem Viseju

V Kolektor Sistehu smo tako lansko jesen pričeli s celovitim načrtovanjem in izgradnjo kontejnerskih postrojenj napajalnega in tehnološkega postrojenja, ki smo ga v prejšnjem tednu zaključili z uspešno opravljenim tovarniškim prevzemom opreme.

V dobavi sta dve kontejnerski enoti in sicer ena za NN energetsko opremo ter elektro sestavi tehnološkega postrojenja, druga pa za vgradnjo transformatorja s priklopom na SN distribucijsko omrežje. V sklopu dobave je tudi diesel električni agregat za zagotavljanje napajanja v izrednih razmerah. Projekt smo zasnovali na način, da smo vso opremo in konstrukcije kontejnerskih enot izvedli doma, jih ustrezno pripravili za transport in organizirali prevoz v Belgijo.

Po izveden tovarniškem prevzemu je bila oprema nato še pred prazničnim dnem odpremljena na končno lokacijo v belgijsko mesto Vise, kjer se je izvedlo raztovarjanje opreme s pomočjo avtodvigal in postavitev na končno mesto vgradnje. Po zaključeni postavitvi kontejnerskih enot sledijo elektro instalacijska dela in priklopi opreme. V prvi fazi, predvidoma že v drugi polovici februarja, bo izveden priklop energetske opreme in zagotovitev napajanja za celotno tehnološko postrojenje. Nadalje sledijo instalacije za tehnološko opremo, testiranja in zagoni opreme.

Končni zagon celotnega postrojenja bo končan predvidoma v mesecu maju.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice