Podpisali pogodbo za izvedbo ultrafiltracije v vodarni Jepihovec

Podpisali pogodbo za izvedbo ultrafiltracije v vodarni Jepihovec

03. 01. 2022

Jernej Hrovat, direktor podjetja Kolektor Sisteh in Marko Funkl, župan občine Hrastnik, sta konec lanskega leta podpisala pogodbo za izvedbo projekta ultrafiltracije vode iz zajetja Jepihovec.

Podpisali pogodbo za izvedbo ultrafiltracije v vodarni Jepihovec

Vse od močnega neurja, ki je v letu 2016 prizadelo hrastniško občino in v katerem so bila močno poškodovana vsa zajetja na območju Jepihovca, so se pojavljale težave glede oskrbe porabnikov pitne vode. Ob vsakem močnejšem nalivu je bila voda na nekaterih zajetjih oporečna, motna in mikrobiološko onesnažena, zato so bila ta zajetja pogosto izključena iz vodovodnega sistema.

Občina Hrastnik je tako skupaj s Komunalo Hrastnik sprejela odločitev, da je v Jepihovcu treba postavili sodobno ultrafiltracijsko napravo za čiščenje vode. Rešitev filtriranja surove vode z ultrafiltracijo rešuje problem mikroorganizmov in ne potrebuje dezinfekcije, oz. potrebuje dezinfekcijo samo za zaščito vode v sistemu pred re-kontaminacijo, kar bo predstavljalo veliko pridobitev za zagotavljanje kakovostne pitne vode v občini Hrastnik.

Projekt bo zaključen predvidoma do poletja.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih:

Naročite se na e-novice