Mednarodno spletno srečanje slovenskega papirništva

Mednarodno spletno srečanje slovenskega papirništva

18. 11. 2020 OB 09:00 - 19. 11. 2020 OB 13:00

Letos se bo Mednarodno srečanje slovenskega papirništva še bolj ozrlo na »našo stran papirja«, kjer se za priljubljenimi papirji in papirnimi izdelki skriva »znanost« proizvodnje papirja in izdelkov iz njega, ki terja specialna znanja, izkušnje in kompetence. 

Mednarodno spletno srečanje slovenskega papirništva

Papirna industrija dosega pomembne premike na področju rabe in čiščenja voda, surovin in drugih polnil, obdelave papirjev in kartonov ter rabe energije. Novi okoljski cilji in drugi, tudi epidemiološki, izzivi terjajo nadaljnje raziskave in razvoj v smeri krožnega gospodarjenja, umne rabe virov in energentov ter nove načine rabe produktov.

Kljub tehnološkim izboljšavam, ki omogočajo nižjo porabo vode v procesih proizvodnje papirja in njeno recikliranje, predstavlja obdelava odpadnih vod še vedno velik tehnološko-ekonomski izziv. Kako s pomočjo uporabe ozona to rešujejo v papirniški industriji, vam bomo predstavili v četrtek 19.11.2020 na simpoziju DITP, ki poteka v okviru srečanja papirništva. Vabljeni, da se nam pridružite na spletu.

Več informacij o simpoziju si preberite tukaj.


Nazaj
Delite na socialnih omrežjih: